Monday, 1 August 2011

cbaran bulan puasa

Ramadhan yg mulia telah menjelma ceh2 hehe..EyA syukur sgt2 coz d beri ksempatan oleh yg Yang Esa..

untuk mengecap nikmat berpuasa..bg EyA dalam berpuasa ne ad beberapa cbaran yg EyA rsa mgkin rmai yg trut merasainya.nk tau?hehe
1. Bangun sahur
       EyA sal bangun sahur ne paling payah sekali..taun lalu EyA sahur hari ptama posa jak.2nd day xsahur da..coz xlrat bngun daa,hehe EyA kn kaki tido lewat..p taun ne EyA berazam untuk bersahur setiap hari sepanjang bulan Ramadhan ne..doakan EyA berjaya k


2. Melepasi tym mkan
        pena x sesapa terasa @ terdngar prut berbunyi grrrr  bla jm menunjukkan tym mkan? jan tnya coz EyA mang pena sesgt..cbaran la bg EyA, untuk menanti perasaan perut pedih tue untuk berlalu pa lg skang EyA da msuk kategori pesakit gastrik but syukur EyA msih mampu puasa

3. Rasa mengantuk
         tym blan2 posa cmnelaa penyakit ngantuk tu mcam menular..eran2 p EyA cm pena bca ad beberapa sebab yg menyebabkan mengantuk pada blan posa ne antaranya penurunan kdar gula dlam drah dan jnis mkanan yg kta ambil waktu sahur..so jga pa yg kta mkan. lao rsa mengantuk tu bwa2la wat senaman ringan k spaya sgar kit..lao x, t psal2 bos sound daa

4. lima minit sbelum berbuka
         saat yg sgt menyeksakan 5mnit sbelum berbuka, jrum jam tu saatnya tu bergerak punyala slow hehe bnarla org kta penantian suatu seksa yg tidak tertahan..ole diriku yang eh??tu bkan lagu ka ekk

5. Terik sinaran matahari
          air mang sumber penting dlam tbuh kita errmm kira2 70% dr tbuh kita ne sbenarnya air soo lao EyA ada urusan dkat luar..tym lunch hour g ermm3 cm nk ptam pun ada coz matahari syg sgt kat EyA..terik jer dia memancar di atas kpala ne..wat EyA rsa terdehidrasi @hidrasi ker?ermm mna2la yg pnting mksudnya..air 2 cm kuar mencurah2 dr bdan (peluh la tu hahak)


6. xbole mrah, nangis @ terlalu emoc
           well, mummy EyA kta org yg terlalu ceria n kuat ktawa msti nk nangis tu (ayat mummy msa EyA kcik2 dlu)..& scara kbetulan EyA mang jnis kuat ktawa jd slalu gakla nangis heeee..n sbgai orang yg azalinya manja mka EyA jga kuat mrajuk (majuk) hihihi memalukan lak soo cbran mangla posa2 ne nk tnang jer slalu..nasihat EyA lao kta rsa nk mrah ke nangis ker pat2 laa amik wuduk..lg elok lao trus solat sunat hah.tmbah g pahala kn3 (huhu snang ckap p susa wat)

well smpai cne jer yg EyA terfkir..ad sapa2 nk add cbaran g juz komen2 ler kongsi2..komenlaa ek33 hihi..

2 comments:

sergeant keroro said...

hehe, dugaan itu satu kemestian :)

syrupmasin said...

sahur minum2 air bnyak2 :D